Thursday, December 29, 2011

good-bye 2011




The more ‘pain’ we feel the better it is for us, it humbles you,
it makes you ‘rich’ not with material gains,
but richer in experience and feelings..
therefore..
don’t always ask for life to be perfect..
be worried if you don’t feel pain..
Pain makes a human more ‘humane’..


+eccentriczara+

Sunday, December 11, 2011



+eccentriczara+

Sunday, October 9, 2011

...

happy birthday~


video


+eccentriczara+

Monday, October 3, 2011

the hatred


siyes aku benci prasaan ni..
stay strong heart :'(


+eccentriczara+

Sunday, September 11, 2011

.




+eccentriczara+

Thursday, September 1, 2011

memoir


sorry, i just can't pretend..
kuatkah ak?

lately lyn blog Dyra J.

k, bye

+eccentriczara+

Tuesday, August 30, 2011

heningnya Syawal


pagi Syawal..
5.30am; kedengaran takbir raya..
kemudian azan Subuh..
raya.
raya.
raya.
yupp, Hari Raya.
satu prasaan sayu timbul..
rindunya pada Ramadhan..
Abah pulang ke tempatnya..
kembali di sana..
Selamat Hari Raya Abah..
Ya ALLAH, kau cucurilah rahmat ke atas roh arwah abahku..
Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman..
amiin.
dan,
Selamat Hari Merdeka..
merdeka raya..
merdeka kah kita?


p/s: serius raya kali ni penuh duka. tiada maaf utk aku? baiklah, itu suratan. Kemaafan itu akan aku pinta dari-Nya, bukan dari kau lagi. Berbahagialah..


+eccentriczara+

Monday, August 29, 2011

ramadhan terakhir?



Di sebalik awan yang gelap, ada cahayanya..

Di sebalik kekeliruan ada yang jelas..

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana titisan hujan yang jernih juga berasal daripada awan yang gelap..

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana langit yang gelap pasti akan bertukar cerah apabila tiba waktunya..

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana pelangi akan muncul apabila hujan telah melabuhkan tirainya..

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana hari malam akan bertukar kepada hari siang pada keesokan harinya..

Jangan berputus asa apabila menghadapi kesusahan kerana disebalik langit malam yang gelap terselindung cahaya bintang di dalamnya..

Jangan berputus asa,
Kerana di sebalik kesusahan ada kesenangan..
Kerana di sebalik derita ada bahagia..
Kerana di sebalik kesedihan ada kegembiraan..

Berdoalah kepada Allah kerana Allah Maha Kuasa..


p/s: siapa yg pernah lyn entri aku dulu2, aku ada keluarkan wisdom of words ni tuk someone.. Hope Allah berikan sinar & pelangi untuknya..aminn..


d


+eccentriczara+

Wednesday, August 24, 2011

hope floats


When you love someone - you'll do anything
you'll do all the crazy things that you can't explain
you'll shoot the moon - put out the sun
when you love someone

you'll deny the truth - believe a lie
there'll be times that you'll believe you can really fly
but your lonely nights - have just begun
when you love someone

when you love someone - you'll feel it deep inside
and nothin else can ever change your mind
when you want someone - when you need someone
when you need someone...

when you love someone - you'll sacrifice
you'd give it everything you got and you won't think twice
you'd risk it all - no matter what may come
when you love someone
you'll shoot the moon - put out the sun
when you love someone


+eccentriczara+

Monday, August 22, 2011

alfa si kura-kura laju



SEBUAH TRANPARANSI DIRI YANG TAK BERARTI


renungkan benci di diri ini..

apa ada yang berarti ?

siapa yang salah ? kita atau mereka ?

jangan cuba menyalahkan seseorang..

lihat diri kita..

apakah kita sesempurna idola kita ?

apa kita tak pernah melakukan kesalahan ?

kadang diri ini sombong akan sesuatu

yang sebenarnya tak ada artinya..

kita mengklaim kita ada di atas semua,

seakan akan kita adalah yang merekA PUJA..

bahh ... persetan !

apa yang kita lakukan apakah mereka perduli ?

mereka hanya muntah kan senyuman..

itupun terpaksa

ajakan doktrin dari ambisi yang pelan

membentuk movasi seakan sirna saat kita di ejek,

saat kita di remehkan oleh mereka..

jalan kan saja rencana mu dan

jangan hentikan langkah !

apakah mereka sadar mereka pun lemah !

jangan bentuk kita sebagai RAJA dan

jangan pula letakan kita sebagai alas kaki/budak,

karena hak adalah untuk melakukan segala hal bukan tanggungjawab mereka!

apakah seseorang dapat mengubah karakter kita

bodoh mungkin apa yang kita percaya

lalu di ubah oleh seseorang..

tapi ini lah hidup..

kita tak pernah sendiri..

bahkan TRANSPARANSI diri kita pun sudah tak ada artinya..

mereka sudah tahu kelemahan kita,

dan mereka sudah tahu password untuk memasuki pintu kekalahan kita..

jangan pernah menganggap hidup kita tak pernah berarti !



p/s: kata2 penuh membara dr alfa, si kura2 laju yg aku knl thun 2006 @ myspace..
tersirat & aku suke.. lame x ngadap ombak td, tenang..

+eccentriczara+

Saturday, August 13, 2011

life & karma


lame silent..
tenangkan hati..

ok, post tuk ari ni..
copy dr si gorgeous hanis zalikha..
speechless lps bace..
ad btl nye..

'I don't believe in karma.
Bad people will still experience good things.
But those who were wronged will experience better things.

I believe that God is fair..'

btl jgk kn?
fhm2 sndr laa k..

nway,
Selamat Berpuasa..
dan
Selamat Berbuka..
dan lagi
Selamat Bersahur..

Berdoa di bulan puasa ni;
untuk family & arwah abah,
hati lbh tenang,
diberi kekuatan & keredhaan,
amalan diterima,
diberi peluang tuk berubah & bertaubat,
dosa-dosa lepas diampunkan,
menjadi insan yg lbh baik,
mendapat pekerjaan yg lbh baik,
urusan seharian dipermudahkan,
dan
petunjuk bg jodoh bersamanya..
amiin.

+eccentriczara+

Monday, August 1, 2011

what the..........feeling?


i'm curious.
curious.
curious.
curious.
curious
curious.
curious
curious.
curious

+eccentriczara+

Sunday, July 10, 2011

baby



baby mati ari ni..
tggl 3 beradik j skrg..
airmate xleh bhnti..
dr lahir ak jge..
hmm..takdir..
ak x slhkn Arie.. tp die kne sdr die bsalah..
baby mngerang dpn ak..
ak x sggup tgk..
skt..
ak taw skt sgt..
baby.. :'(


+eccentriczara+

Saturday, July 9, 2011

life


+eccentriczara+

Sunday, June 26, 2011

dulu da gemuk, skati lah ak nk kurus ke ap!



pegi kedai nk beli choc milk..
skali..
minah anak boss kedai bsuara kepoh;

minah: ehh knp kau da kurus? ko diet ke?
aku: tak pun. bese je..
*dlm hati: pahal kau ni pmpuan??? ko kwn ak ke? ak ckp dgn ko pn x penah*

minah: btl laa da kurus.. pipi ko pun dah xde..
aku: hftysghf,hcbvxzdfahrjtdhaktuiiiiiiiiiii!
*diam j, mls nk lyn. mmg lh.. pipi ak x mcm ko, boyot ngok! hahahaha!
mcm ak kwn ko lak nk tgur2..
ko sape? ckp pn x penah..
g kdai ko pn 4 bln skali..
ko bg ak mkn ke nk tgur ak kurus ke gemuk?
mind ur own business laa pmpn! heh*

rupanya zahiril adzim pn kne mcm ak..
adeh!



p/s: manusia penyibuk da merata-rata skrg.. ckp x reti pk dulu



+eccentriczara+

Saturday, June 4, 2011

image quotes











+eccentriczara+

Friday, May 27, 2011

sg lui, sg airmata


prasaan apakah ini?
knp aku?
T_T


+eccentriczara+

Tuesday, May 17, 2011

kata manusia


ad org kata, aku sombong..
ad org kata, aku kasar..
ad org kata, aku degil..
ad org kata, aku gila..
ad org kata, aku selamba..
ad org kata, aku baran..
ad org kata, aku emosi..
ad org kata, aku moody..
ad org kata, aku pelik..
ad org kata, aku x cantik..
ad org kata, aku high taste..
ad org kata, aku pelakon; hypocrite..
ad org kata, aku bega..
ad org kata, aku sexy..
ad org kata, aku useless..
ad org kata, aku naughty..
ad org kata, aku jahat..
ad org kata, aku pemalas..
ad org kata, aku egois..
ad org kata, aku kerek..
ad org kata, aku x blh ditegur..
ad org kata, aku perasan..
ad org kata, aku player..
ad org kata, aku x friendly..
ad org kata, aku x smart..
ad org kata, aku menyusahkan..
ad org kata, aku jiwang..
ada org kata, aku kabut ayam (kelam kabut)..
ad org kata, aku cpt bosan..
ad org kata, aku demand..
ad org kata, aku materialistic..
ad org kata, aku cerewet..
ad org kata, aku perfectionist..
ad org kata, aku cengeng..

kata-kata manusia..

ad org kata, aku humble..
ad org kata, aku sweet..
ad org kata, aku cantik..
ad org kata, aku baik hati..
ad org kata, aku peramah..
ad org kata, aku flexible..
ad org kata, aku suka m'bantu..
ad org kata, aku setia..
ad org kata, aku pemurah..
ad orgkata, aku penyabar..
ad org kata, aku kuat semangat..
ad org kata, aku tabah..
ada org kata, aku rajin..
ada org kata, aku lembut hati..
ad org kata, aku penyayang..
ad org kata, aku prihatin..
ad org kata, aku caring..
ad org kata, aku bergaya..
ad org kata, aku mesra alam..
ad org kata, aku berprinsip..
ad org kata, aku tak mudah diperdaya..
ad org kata, aku tegas..
ad org kata, aku x mudah terpengaruh..
ad org kata, aku optimis..
ad org kata, aku comel..
ad org kata, aku homesick..
ad org kata, aku pengemas..
ad org kata, aku pembersih..
ad org kata, aku telus..
ad org kata, aku jujur..
ad org kata, aku blh dipercayai..
ad org kata, aku menarik..
ad org kata, aku romantik..
ad org kata, aku pemalu..
ad org kata, aku berani..

ouh manusia..

kata-kata mereka..
yg baik jadikan teladan, yg -ve jadikan sempadan..
terpulang kpd diri sendiri;
mahu mengubah atau diubah..
mahu dipuji atau dikeji..
mahu m'jadi diri sendiri atau pelakon harapan..


+eccentriczara+

Sunday, May 8, 2011

omma's day 08.05.everyear



wahh besh plak ari ni..
slalu celebrate Mother's Day kat umah or kua makan j..
kali ni kitorang angkut omma p karok..
sempoi beb!
omma punya laa segan2 nak masuk..
dah laa kedai makan sblh ade mmbr die..
omma wat x dek j..
punya laa omma x ske kua mlm2 karok,
tp kitorang ajak gk..
hahahahahahahahaaa :))
sweet j..
tp Arie x blk, so x cukup corum.. :(
and pas karok siap2 nak g mandi air panas kat Gadek,
terpaksa laa blk umah blk coz penuh gile..
slh1 sebab aku mmg x ske p hot spring ni..
dulu mase kat UUM pn aku x p..
Gadek ni pun 1st time bila da abes study ni..
Last p pn mase sekolah..
*heh!*

haa ni lagu sadis yg omma nyanyi sampai bergenang airmate tgk..
lagu fav Abah..
-Alleycats; Andainya Aku Pergi Dulu-

Andainya aku pergi dulu sebelummu
Janganlah kau bersedih hati
Andainya aku tiada lagi di sisimu
Janganlah kau memencil diri
Bayangkanlah masa-masa bahagia
Semasa engkau dan aku
Bermesra di langit biru
Di waktu kasih berpadu

Andainya engkau pergi dulu sebelumku
Mestikah aku hidup melara
Andainya engkau tiada lagi di sisiku
Mestikah aku kecewa

Ku percaya kau selalu di sisiku
Walaupun jasadmu tiada
Walau di mana kau berada
Kasihku takkan berubah

Di pohon cemara ku ukirkan kata cinta
Bulan tersenyum dan bersinar
Berguguran daun jatuh lembut ke rambutmu
Meraikan suasana indah
Di sini ku berjanji disaksi rembulan
Andainya ku pergi dulu
Jikalau ku pergi dulu
Ku nantimu di pintu syurga

*nak dedicate kat dady jgk*





Omma ouh Omma..
Bahagia rasanya bila kita dpt membahagiakan org yg kita syg..




+eccentriczara+

Saturday, May 7, 2011

omma ♥


ari ni baru Sabtu,
tp dr smlm status kat fb & new entri psl Hari Ibu..
ok2, my turn..
even, bg aku Everyday is Mother's Day..
mcm status Keknis..
coz xkan bila Hari Ibu baru nak appreciate omma kita..
same opinion with Tasha,
xkan nak tgu Hari Raya baru nak mintak maaf nangis2..
ohh tidak bagiku!
ni untuk omma yg merupakan backbone aku selama ni,
slalu ade time susah & senang,
time gelak & tangis,
time lapar & kenyang,
time berjaga & tidur,
time panas & hujan,
time siang & dinihari
everyday, everytime, everywhere laa..
u :'(

Ibu
Emak
Ummi
Bonda
Mama
Mummy

ohh sume pggln yg korang gunekan..
tp ak ske pggl omma..
:)

mase kecik, aku pernah sound omma,
aku x nak adik..
kalo ade adik nnt aku majuk & lari umah..
gile brutal dr kecik..
alaaa mmg dr kecik aku tomboy kit..hikss
ekceli aku x nak adik aku kena buli cam aku..2 j
coz abg2 aku ske buli..siyes nakal!

dulu, omma pernah kata,
aku laa anak die plg dgr cakap..
*blushing*
dulu j laa pun.. :p
bila die ckp or suh buat pape,
mesti aku jwb, 'baik..'
x pernah ingkar or melawan pun..aicehhh!
tp..
tp..
tp..
bila da start study kat poly & UUM,
ke'bega'an terserlah..
aku makin degil, garang, ikut kepala sendiri..
da jd mcm abg2 aku..
hormon jantan kua blk gak nye :p

omma perempuan plg kental, tabah, sabar & kuat pernah aku jumpa..
aku adore semangat yg dia ada..
dia x mudah mengalah..
dulu Abah ada, omma duk rumah j..fully housewife..
tp bila Abah pergi, omma pikul sume tgjwb 2..
omma blh besarkan kitorang adik brdk..
omma blh buka kantin sndr..
omma bekerja keras tuk bg kesenangan kat kitorang..
i'm proud of u omma! :*

omma-BFF
btl ap yg Keknis ckp jgk..
*bsr pengaruh Keknis kat aku ek..hu2*
aku blh kongsi ap j ngan omma..
gossip artis, psl mmbr,
psl fashion, psl rambut, psl study,
psl boss aku yg aku yg loghat,
psl mkn and absolutely psl dady..
no prob lah!
bole j..
die akan nsht laa t..bg opinion die..
pokpek2 kit..
then bila aku explain, die akan fhm sndr laa t..
thanx omma :*

then omma slalu kate die suke aku pakai tudung..
die kate aku cantik..
*2 ayat bodek aku taw 2*
tp aku jwb, "adik nak pakai demi Tuhan then baru sebab omma k..
insyaAllah 1 ari nnt.."
*mak Brisu pn slalu ckp aku cantik b'tdung..haihhh*

no pin ATM card omma no lahir kiteorg adik beradik..
perghhh tgk 2 punya laa omma syg sampai ke no pin..
terharu beb!
angka 8 tetap ada..
no fon pun ada angka beday aku; 810.. :)

time study kat UUM aku jauh dgn omma..
selalu rindu-merindu..
asik cengeng j..
susah & senang omma laa yg aku ada..
Abah pergi 16 thn dulu..
it's ok, even tlalu cpt Abah pergi..
adik akan rindukan Abah sampai bila2..
*semoga roh Abah dicucuri rahmat..aminn*

tahun lepas, my BTM Convocation Day..
mcm2 omma berkorban..
even dgn xde duit, dgn abg2 aku x peduli nk bwkkn..
*thanx so2 much 2 dady 2*
omma laa yg aku ada..
omma yg bsusah pyh..
dgn dugaan banjir plak..
syukur semuanya dipermudahkan..
terima kasih Tuhan..

ohh kawen..
omma x pernah terlintas nak kawen taw..
omma kate die nak jumpa Abah kat syurga kalo diizinkan Tuhan..
:'(
sadis kan..
bercerai mati x sama mcm bercerai hidup..
omma sgt setia..
omma slalu kate Abah lelaki terbaik & plg ensem pernah dia jumpa..
:)
aku sgt agree!
tp Abah x laa ensem, Abah manis :)
kalo da cinta kan..
*u get it d?*
aku? aku kawen?
pernah sekali omma terkeluar ckp,
"adik dah kawen nnt jgn lupakan mak..
adik x kawen pun xpe laa..mak ade.."
smpai tahap cam2..
patut laa abg2 aku slalu jelez kat aku ckp yg aku ank ksygn omma..
*cengeng woo!*
then omma da makin open & ckp kat aku thn lepas,
"adik kawen laa lps Arie & Jojo da kawen.."
ekceli die sedih nak berpisah 2..
aku mmg xkan abaikan mak aku..
aku x nak dia rase lonely..
coz aku rase skrg prasaan 2..
dgn keadaan skrg pn, kawen xde dlm kamus hidup aku..
*someday, insyaAlah..*

lbnl,
aku syg omma sgt2!
aku nak jd mummy terbaik mcm omma nnt tuk anak2 aku..
aku nak bg kesenangan & kebahagiaan tuk omma..




+eccentriczara+

Monday, May 2, 2011

image quotes



i <3 dis!











Friday, April 29, 2011

beribu kali kadang


kadang-kadang..

kadang-kadang bila kita hepy, kita ingin hepy kan org lain jg..
kadang-kadang bila kita sedih, kita belajar untuk memujuk sang hati..
kadang-kadang bila kita rasa bahagia, kita tahu erti menghargai..
kadang-kadang bila kita kecewa, kita muhasabah diri..
kadang-kadang bila kita rindu, kita asyik memandang bulan..
kadang-kadang bila kita benci, kita beremosi..
kadang-kadang bila kita suke sesuatu, kita cuba mendapatkannya sehabis boleh..
kadang-kadang bila kita rasa bosan, kita ignore tanpa perasaan..
kadang-kadang bila kita bergelak tawa, sebenarnya kita cuba gembirakan sang hati..
kadang-kadang bila kita marah, kita lepaskan apa yg terbuku selama ini..
kadang-kadang bila kita rasa sunyi, kita akan belajar merindui..
kadang-kadang bila kita terlalu busy, sebenarnya kita semakin mementingkan diri sendiri..
kadang-kadang bila kita rasa jauh, keharuman itu semakin kuat..
kadang-kadang bila kita terlalu dekat, kaharuman itu sebenarnya semakin jauh..

kadang-kadang..
ya, beribu kali kadang..
tanpa aku sedar..


+eccentriczara+

Tuesday, April 26, 2011

hati2 ohh hati


buang perasaan tu jauh2
dan
aku kunci hati ini..







ok, i'm done.






+eccentriczara+


cntinue.. 2nd step-wedding Jo2


Meh nak sambung..
Ni g Nilai 3 lak..
mmg pening nk pilih..
tp yg best senang nak bargain..
lagi2 omma pandai bab2 ni..
so senang kit..


berkenan yg ni..




bese2 j..




putih ni santek..










mak ske yg simple cani..







hitam merah mmg cantek :)




siyes berkenan yg ni!




yg ni gak..




ni pun..tuk pihak perantin pmpuan j..










tgn omma :)



















santek!






















+eccentriczara+